Wanita berpakaian seksi, respon pihak leIaki bikin ramai wanita naik angin

Wanita berpakaian seksi, respon pihak leIaki bikin ramai wanita naik angin

Pakai seksi : Jawapan pihak leIaki bikin ramai wanita naik angin. Tidak dinafikan isu gangguan seksual bukanlah perkara baru yang diperkatakan. Sesiapa sahaja boleh menjadi mangsa tanpa mengira usia. Malah, perkara itu juga sering menjadi perdebatan kaum lelaki dan wanita.

Baru-baru ini, tular social experiment dilakukan oleh sekumpulan lelaki di laman YouTube dimana mereka menemubual kaum lelaki mengenai isu tersebut. Kebanyakan lelaki mengatakan punca terjadinya gangguan seksual adalah salah wanita itu sendiri.

Wanita berpakaian seksi, respon pihak leIaki bikin ramai wanita naik angin

Ada yang mengatakan perkara itu berlaku kerana wanita itu sendiri yang berpakaian seksi dan terlalu liar sehingga menarik lelaki melakukan gangguan seksual.

“Perempuan sekarang dah liar..kadang-kadang lelaki tengok perempuan pakaian seksi-seksi, tak cukup kain buat lelaki nak dekat lah, last lelaki pun try3 jadi lah yang bukan-bukan” kata seorang lelaki.

Tidak kurang juga ada segelintir lelaki yang ditemubual mengatakan punca isu itu terjadi disebabkan ibu bapa yang kurang memberi perhatian terhadap pemakaian anak perempuan.

Namun, ada yang mengatakan ianya salah lelaki sendiri kerana ada sahaja wanita yang berpakaian longgar namun gangguan seksual masih boleh terjadi.

Seperti sudah disangka, jawapan diberikan itu mengundang kemarahan netizen terutama dikalangan wanita yang tidak berpuas hati apabila mereka pula dipersalahkan.

“Punca: Perlaku sexual harassment itu sendiri (mindset, nafsu, tk tundukkan pandangan). Cara mencegah: Menutup aurat Bukan semua Perempuan dlm dunia ni Islam Jadi tkleh expect semua perempuan dalam dunia menutup aurat (Perempuan berumur 7 tahun dirogol, perempuan berpudah menutup aurat di sexual harass) Sexual harassment terjadi kepada lelaki jugak! Save the victim!”

“Aku pelik jugak sebenarnya. Semua salahkan pemakaian perempuan, takde sorang pun yang salahkan lelaki yg nafsu liar sampai harrass perempuan”

“Lagi satu, kanak2, lelaki, dan juga perempuan yg tutup aurat dengan sempurna pun jadi mangsa sexual harrassment”

“Depends on that individu juga. ada je perempuan yg tutup aurat sempurna sampai nampak bijik mata je pun still kene harass. so sama2 lah kene tundukkan pandangan”

“Kalau dah tutup aurat kene harras bayangkan yg tak tutup aurat lagi kene lagi teruk. Sebab yg buat harras ni lelaki yg ada sakit mantel, psyco, bukan lelaki normal. Lelaki normal tak harras org”