{VIDEO} “Lain macam dia punya berani”… Gadis ‘block’ kereta polis’, ini yang berlaku…

{VIDEO} “Lain macam dia punya berani”… Gadis ‘block’ kereta polis’, ini yang berlaku…

“Lain macam dia punya berani”… Gadis ‘block’ kereta polis’, ini yang berlaku…

Tindakan individu yang gemar melakukan ‘double park’ di tempat letak kenderaan bukanlah lagi asing dalam kalangan masyarakat kita.

Kita faham bahawa ia berlaku tidak lain pastinya kerana kapasiti ruang letak kenderaan yang kecil membuatkan mereka terpaksa berbuat demikian.

Namun begitu, diingatkan kepada setiap pemilik kenderaan yang buat ‘double park’ untuk memastikan gear kereta berada dalam keadaan ‘free’ (N) selain tidak menarik brek tangan.

Ianya bagi memudahkan pemilik kenderaan yang dihalang mengalihkan kereta sekaligus dapat mengelakkan berlakunya kejadian seperti yang menimpa gadis ini.

Dia yang berani membuat ‘double park’ terhadap sejumlah 5 buah kereta polis menggelupur lari ingin menyelamatkan keretanya.

Dalam kekalutan itu, kelihatan seorang anggota beruniform sedang memeluk tubuh menunggu kehadirannya mengalihkan kenderaan yang menghalang perjalanan mereka.

"Lain macam dia punya berani"... Gadis 'block' kereta polis', ini yang berlaku...

Walau bagaimanapun, dia tidak dikenakan sebarang tindakan sebaliknya anggota terbabit sempat menegurnya agar tidak berlari kerana bimbang jatuh, tambahan pula ketika kejadian dia memakai kasut tumit tinggi.