Panas!!! “Dia buat lagi…” Siap diiring polis, ramai kesal kereta VIP potong baris waktu redah banjir

Panas!!! “Dia buat lagi…” Siap diiring polis, ramai kesal kereta VIP potong baris waktu redah banjir

Panas!!! “Dia buat lagi…” Siap diiring polis, ramai kesal kereta VIP potong baris waktu redah banjir. Belum hilang penat di tempat kerja, kena redah kesesakan lalu lintas pula. Itulah antara cabaran yang perlu dihadap oleh pekerja di luar sana hampir setiap hari.

Cuma semalam situasinya berbeza apabila perlu meredah banjir sewaktu dalam perjalanan pulang ke rumah berikutan hujan berterusan di ibu kota dan sebahagian lokasi di Lembah Klang.

Dalam diuji dengan kejadian itu, rupanya ada kisah lain yang menimpa pengguna jalan raya, semalam apabila tular di laman Twitter akan satu video menyaksikan beberapa buah kereta milik orang ternama memotong barisan.

Lebih mengejutkan, bukan satu tetapi sebanyak 4 buah kereta mewah dengan diiringi polis trafik membelah kesesakan sedang kenderaan lain masih sabar menunggu giliran dalam keadaan hujan renyai-renyai petang semalam.

Panas!!! "Dia buat lagi..." Siap diiring polis, ramai kesal kereta VIP potong baris waktu redah banjir

Susulan perkongsian, rata-ratanya meluahkan kekesalan sikap mereka berbuat demikian kerana langsung tidak bertimbang rasa.

Cukup hanya menonton sahaja membuatkan rasa sakit hati membuak-buak, apatah lagi pengguna jalan raya yang berdepan situasi itu. Di tambah pula dengan penatnya lagi diuji pula dengan perangai mereka.

Walaubagaimanapun, tiada sebarang kenyataan rasmi dikeluarkan berhubung kejadian itu, namun ruangan komen terus menerus dipenuhi dengan pelbagai respon netizen dan tak kurang juga yang mengecam.

 

Turut baca