Kecewa cinta dipermainkan gadis 16 tahun, atuk buat laporan polis

Kecewa cinta dipermainkan gadis 16 tahun, atuk buat laporan polis

Seorang lelaki yang berusia 60 tahun melu4hkan kekec3waannya apabila cintanya dipermainkan oleh seorang gadis berusia 16 tahun.

“Selepas 29 tahun menduda, saya terbuka hati untuk bernik4h dengan gadis berusia 16 tahun, malah gembira apabila dia bersetuju mengahwini saya menerusi kiriman SMS menyebabkan saya sanggvp menunggunya habis belajar untuk mem1nang.

Namun kini, impian itu berkecai kerana dia sudah ada kekasih lain dan mahu memutuskan hubungan.”

Begitu luahan seorang lelaki warga emas, Mohd Adnan Hamid, 60, yang mendakwa bukan saja perasaannya diperma1nkan dan ribuan ringgit wang dibelanjakannya lesap, malah lebih keji kekasihnya itu tergamak menghina dan memaki hamunnya apabila dia meminta penjelasan mengenai teman lelaki baru remaja itu.

Menurutnya, dia berkenalan dengan gadis yang mesra dipanggil Ida itu, Februari lalu di sebuah kedai makan dan pada awalnya hubungan mereka tidak lebih daripada hubungan seorang datuk dan cucu.

“Dia bekerja sebagai pemantu kedai makan pada hari cuti dan sebaik mengenalinya timbul rasa kasihan dan simpati sehingga saya menawarkan diri menjadi wakil penjaga pelajar selepas dia bertukar sekolah.

“Sejak itu, kami sering berhubung melalui telefon bimbit dan bertemu. Saya minta Ida supaya berhenti kerja dan fokus terhadap pelajaran serta berjanji membantunya jika kesemp1tan wang,” katanya.

Kes1an juga dengan Atuk ini, Semoga Atuk ini t4bah dan boleh move on daripada kekec3waannya. Jangan terlalu fikirkan, ingat bunga bukan sekuntum. | FK