Dah bunuh anak orang, pandai pula reka cerita…. Semoga baby Syifaa tenang disana

Dah bunuh anak orang, pandai pula reka cerita…. Semoga baby Syifaa tenang disana

Dah bunuh anak orang, pandai pula reka cerita…. Semoga baby Syifaa tenang disana. Baby Syifaa dijerut bukan terjerut!

Menurut s!asatan poIis, Pengasuh mengatakan Baby Syifaa terjerut buai selepas diberikan susu sekitar jam 12.30 tengah hari.

Pengasuh masuk memeriksa Baby Syifaa sekitar jam 3.00 petang dan melihat Baby Syifaa terjerut di dalam buai dalam keadaan terg4ntung.

Namun, sejak hari pertama aku tidak percaya sepatah kenyataan dibuat oleh pengasuh kepada Baby Syifaa kerana aku tahu beliau berb0hong!

PoIis membuat s!asatan berdasarkan kronoIogi yang diceritakan oleh Pengasuh dan kess dis!asat mengikut Akt4 Kanak-Kanak 2001 tapi sehingga ke hari ini kess belum dituduh di mahkamah.

Buai yang menjerut Baby Syifaa adalah buai kain yang seperti “jaring”. Itulah yang dikatakan oleh Pengasuh semasa s!asatan poIis.

Tapi timbul keraguan, kain yang menjerrut Ieher tidak meninggaIkan kesan (Iebam) berbentuk satu garlsan Iurus.

Tak percaya, cuba ambil kain jerrut leher sendiri. Tidak perlu lama, cukup 2 minit. Kain tidak akan tinggaIkan Iebam lurus satu garisan.

Kesan Iebam pada Ieher Baby Syifaa adalah kesan tali wayar atau kabeI. Selain itu, tiada kesan “jaring” pada leher Baby Syifaa.

Aku tak mahu bising sebelum ini kerana memang aku tunggu dan lihat apa t!ndakan akan berlaku dalam 30 hari.

Hari ini adalah hari ke 32 hari permer’gian Baby Syifaa dan memandangkan pengasuh belum dibawa untuk dibacakan pertvduhan di mahkamah malah pengasuh tidak ditahan reman sejak hari pertama kejadlan.

Aku mohon supaya kess kemat!an Baby Syifaa dis!asat semula dan dikIasifikasi sebagai kess bvnuh mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.

Gambar kesan kecederaan pada leher Baby Syifaa ini dihantar kepada pakar f0rensik di Iuar negara. Tahu apa pandangan mereka selepas melihat gambar ini?

Dah bunuh anak orang, pandai pula reka cerita.... Semoga baby Syifaa tenang disana

Pakar f0rensik berpandangan kesan jerrutan di leher Baby Syifaa bukannya ak!bat jerrutan kain tetapi kesan yang berpunca jerrutan tali, wayar atau kabeI.

Justeru…

Siasat semula kes kemat!an Baby Syifaa, PoIis perlu s!asat kedua-dua Pengasuh, kedua-dua suami selain seorang lagi adik perempuan kepada Pengasuh yang kononnya tidak bertvgas sepanjang bulan Februari.

Jika aku boleh f!ght untuk orang lain, mustahiI untuk aku berdiam diri dalam kess yang membab!tkan anak aku sendiri.

Aku akan membuat permoh0nan rasmi kepada AGC dengan menghantar surat supaya kess dikIasifikasikan sebagai bvnuh dan disia sat mengikut Sksyen 302 Kanvn Keseksaan.

Aku bersandarkan hujah-hujah dan pandangan pak4r f0rensik serta gambar kesan pada Ieher Baby Syifaa.

S!asat semua orang yang ada akses untuk memasuki Taska pada hari kejadlan. Jika PoIis tak mampu untuk s!asat kess Baby Syifaa betul-betul serta AGC segan untuk membuat pend4kwaan kes.

Sila beritahu aku!

Sebab aku ada cara sendiri untuk mendapatkan hak dan keadilan di atas kemat!an Nour Rania Asyifaa Bt. Yuseri.

Tuan-Puan, saya amat tidak selesa berk0ngsi gambar ini. Namun saya tiada pilihan kerana pemer.gian Baby Syifaa perlu mendapat pembeIaan sewajarnya.

Dah bunuh anak orang, pandai pula reka cerita.... Semoga baby Syifaa tenang disana

 

Turut baca