Akhirnya, lelaki lakukan provokasi terhadap polis di stesen minyak ditahan

Akhirnya, lelaki lakukan provokasi terhadap polis di stesen minyak ditahan

Seorang lelaki yang tular sebelum ini dengan membuat provokasi terhadap anggota polis dengan berdebat mengenai kesalahannya, ditahan pihak berkuasa itu semalam.

Difahamkan lelaki tersebut ditahan di kediamannya oleh pihak polis susulan video tular yang dirakam di sebuah stesen minyak sebelum ini selepas dia melanggar prosedur operasi standard (SOP).

Melalui satu klip video yang dirakam sendiri oleh lelaki tersebut, beberapa pegawai serta anggota polis hadir ke kediamannya dan ingin membawa ke ibu pejabat polis daerah (IPD) Petaling Jaya untuk siasatan lanjut.

Seorang pegawai polis menjelaskan bahawa dia ditahan bagi membantu siasatan di bawah Seksyen 186 Kanun Keseksaan iaitu menghalang penjawat awam dalam menjalankan fungsi jawatannya.

Selepas mandapat penjelasan daripada pegawai polis terlibat, lelaki tersebut sekali lagi dilihat membuat provokasi dengan meminta pengenalan diri pegawai polis terbabit.

“Berani kerana benar, aku akan lawan,” jelas lelaki itu sambil menenangkan ibunya yang kelihatan cemas selepas melihat kehadiran pihak polis.

Terdahulu, satu klip video memaparkan seorang lelaki berdebat dengan pihak polis selepas dia dikesan melanggar SOP kerana tidak memakai pelitup muka di tempat awam (stesen minyak) viral di media sosial semalam.

Tindakannya itu turut mendapat kecaman orang ramai dan menyifatkan lelaki tersebut terlampau ‘bijak’ sehingga menyeksa diri sendiri. – K! ONLINE.