Ada 3 step sebenarnya untuk kereta baru, wanita wajib ambil tahu

Ada 3 step sebenarnya untuk kereta baru, wanita wajib ambil tahu

Ada 3 step sebenarnya untuk kereta baru, wanita wajib ambil tahu. Kebanyakan kereta baru sekarang , ada push start button ni , tanpa cucuk lubang kunci untuk hidupkan enjin . Tetapi kunci tu kena ada bersama kita la , biasanya di simpan di dalam poket .

Ada 3 step sebenarnya untuk kereta baru, wanita wajib ambil tahu
.
Kebanyakan orang masuk dalam kereta , tekan brek dan terus tekan button start – stop ni , enjin terus dah boleh hidup . Biasa korang buat mcm ni kan ??

Sebenarnya cara itu boleh beri kesan buruk pada jangka masa panjang !
.
Ada 3 step sebenarnya !

1st step : Cuma perlu tekan start stop button tu sahaja , tanpa memijak pedal brek , biarkan panel eletronik je yang menyala dulu ,

2nd step : Tekan start stop button kali kedua untuk menghidupkan panel intrument meter kereta, meter box akan menyala dan bersedia untuk dihidupkan secara keseluruhan.

3rd step : Adalah biar kan dalam 5-7 saat , lepas tu barulah tekan pedal brek & tekan sekali lagi untuk hidupkan enjin pula .
.
Komputer box yang mengawal semua sistem dalam kereta akan sempat menghantar semua signal ke bahagian komponen & sensor yg penting pada seluruh kereta tanpa dalam keadaan terkejut.
.